skip to Main Content
Hairdressers Without Borders

Hairdressers Without Borders

Het leven draait om meer dan om succes boeken; het gaat ook om andere mensen helpen en bijstaan. Daarom willen wij aandacht vragen voor een fantastische organisatie die dit doet: mensen helpen om uit hun slechte situatie te komen en een kans geven opnieuw te beginnen. We vertellen het verhaal van Hairdressers Without Borders, een non-profitorganisatie.

Esther, Founder Hairdressers Without Borders

Het mogen delen van je vak is fantastisch, en niemand weet dat beter dan Esther Nieremeijer. In 2012 begon zij aan een inspirerend avontuur om haar vak te delen met mensen die minder kansen hebben dan wij in Nederland. Esther ging al vroeg aan de slag als kapper en nam op haar vele reizen altijd haar schaar mee.

Hairdressers Without Borders JDO Academy

Zo belandde ze in Cambodja, waar ze samen met een collega voor 120 kinderen in een opvang het haar knipte. Mensen mooi maken brengt een glimlach op hun gezicht, maar een meisje uit de opvang raakte geïnspireerd door het werk van Esther en wilde graag meer leren over het kappersvak.

Esther nam haar onder haar vleugels en leerde haar in korte tijd de basisprincipes van het vak. Het over kunnen brengen van haar kennis was een geweldige ervaring, en weer terug in Nederland richtte ze Hairdressers Without Borders op. Want deze bijzondere beleving smaakte naar meer!

Penning Meester, Peter Sellmeijer

Er werd een tweede reis georganiseerd, dit maal naar de Filipijnen. Peter Sellmeijer raakte via via bekend met Esther en haar werk en ging mee als trainer.

Zelf is Peter al jarenlang kapper én kappertrainer, en samen met Esther heeft hij het educatieprogramma van Hairdressers Without Borders opgezet. Zijn passie voor het doorgeven van zijn kennis en talent maakt hem een gewaardeerde en gepassioneerde toevoeging aan de organisatie.

blank
blank

Inmiddels heeft het team van Hairdressers Without Borders meerdere reizen naar verschillende landen gemaakt en in totaal meer dan 100 gemotiveerde mannen en vrouwen getraind en hen via dit vak een toekomst geboden. Dit werk is inspirerend en waardevol; te zien dat kennis overgedragen kan worden en dat leerlingen verbeteren is een prachtig gegeven.

Maar nog mooier is om dit te doen voor mensen waarbij educatie zo een groot verschil maakt in hun leven. Zo kon de eerste leerling, het tienermeisje uit Cambodja, na een jaar verder trainen aan de slag bij een Franse haarsalon in Siem Reap. Of de vrouwen uit de opvang in Kathmandu die gered zijn uit de seksindustrie, en dankzij de kapperstrainingen weer zelfvertrouwen en zelfrespect opbouwen. Het zijn indrukwekkende en inspirerende reizen, met altijd prachtige resultaten.

Ambassadeur, Juliette den Ouden

In 2019 is onze founder Juliette den Ouden ambassadeur van Hairdressers Without Borders geworden. Zij draagt naast haar kapperskennis ook haar make-up en hairstylingskills over; een frisse toevoeging wat de leerlingen geweldig vinden!

Juliette den Ouden, Ambassader Hairdressers without borders

Voor haar is de meest recente reis naar Nepal in 2019 een inspiratie geweest. Een volgende reis naar Nepal heeft helaas nog niet plaats kunnen vinden; de pandemie heeft Nepal zeer zwaar getroffen. Juist daarom is het zo goed en belangrijk dat  Hairdressers Without Borders hier binnenkort weer naartoe gaat!

Het team van Hairdressers Without Borders zal samen met een groep vrijwilligers en de stichting Blink Now weer naar Surkhet, Nepal reizen om te helpen hier een kapsalon op te richten. Zo worden de vrouwen niet alleen opgeleid, maar hebben ze daarna de mogelijkheid om te gaan werken en hun leven verder op te bouwen. We zijn blij met Authentic Beauty Concept als hoofdsponsor voor deze belangrijke reis, en we kunnen niet wachten ons steentje bij te dragen aan het opbouwen van het zelfvertrouwen van deze Nepalese vrouwen!

Wil jij ook mensen in nood helpen? Dat kan!

blank

Wil jij ook mensen in nood helpen via Hairdressers Without Borders? Dit kan je doen door te doneren via hun website

Daarnaast is Hairdressers Without Borders altijd op zoek naar vrijwilligers die een passie hebben voor het overdragen van hun kapperskennis. Ook hiervoor kun je je opgeven via de website

Team Hairdressers Without Borders

Een groep van mensen die hun hart hebben liggen bij het helpen van anderen en hier voor leven!

Team Hairdressers Without Borders
Back To Top