Over JDO Academy

JDO Academy is hét toonaangevende opleidingsinstituut in Amsterdam voor zowel beginnende als (zeer) ervaren Make-up & Hair professionals. Onder leiding van de Internationaal Hair & Make-up Artist Juliëtte den Ouden staat JDO Academy voor kwaliteit en expertise in de beauty & fashion industrie.

Of je nu jouw carrière als Hair & Make-up Artist een boost wil geven of pas net begint, bij JDO Academy krijg je de juiste begeleiding en opleiding om jezelf te ontwikkelen.

Wat maakt JDO academy uniek?

  • Professionele educators: onze zorgvuldig geselecteerde educators zijn allemaal geregistreerd als docent en dagelijks actief in de beauty- en fashionindustrie. Daarnaast zijn ze getraind volgens de beproefde missie en visie van internationaal Hair & Make-up Artiest Juliette den Ouden. Zo waarborgen we dat je leert en begeleid wordt door experts met vakkennis en onderwijskundige bekwaamheid volgens de visie van JDO.

  • Persoonlijke aandacht: Wij geloven in kwalitatieve begeleiding en werken daarom in kleine klassen met twee begeleiders. Hiermee zorgen we voor persoonlijke aandacht en de optimale begeleiding die je verdient.

  • Praktijkervaring: Bij JDO Academy krijg je de kans om ervaring op te doen als assistent bij professionele shoots, shows of andere commerciele opdrachten, zowel tijdens als na je opleiding. Een onmisbare ervaring voor elke aankomende professional.
Hairstyling opleiding JDO Academy
  • Unieke begeleiding: ontwikkel je make-up talent bij ons en groei als persoon én artiest, ondersteund door ons team van ervaren educators mét een coaching achtergrond. Wij zijn er voor jou, zelfs met een in-house professionele coach voor die extra stap in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

  • Toekomstmogelijkheden: jouw carrière na de JDO Academy biedt niet alleen een solide start met een erkend certificaat, een rijkelijk portfolio en een netwerk, maar ook een springplank naar verdere professionele groei. Van kansen bij het JDO Talent Agency tot begeleiding naar rollen bij vooraanstaande beautymerken!

  • Bijdrage aan de wereld: JDO doneert 5% van elke registratie voor een opleiding of cursus aan een van de goede doelen die we steunen.
Make-up school JDO Academy

ONTMOET ONS TEAM

Maak kennis met de expertise achter JDO Academy en ons gedreven, getalenteerde en gepassioneerde team.

OPRICHTER EN EDUCATOR: JULIETE DEN OUDEN

Juliette den Ouden is niet enkel de oprichter van JDO Academy, maar ook een internationale Hair & Make-up Artiest met meer dan 20 jaar ervaring en bekroond met verschillende awards, waaronder ‘Hairdresser of the Year’. Ze combineert haar technische vaardigheden en creatieve visie om niet alleen trends te zetten in de mode- en beauty-industrie, maar ook om anderen op te leiden in haar vak.

Vanuit haar liefde voor het vak en een wens om kennis te delen, startte Juliette in 2015 de JDO Academy. Naast haar eigen werk en de Academy zet Juliette zich ook in voor goede doelen, waaronder haar eigen stichting “Unity voor Albinism” en als ambassadeur bij Hairdressers Without Borders.

Juliette den Ouden founder JDO Academy

EDUCATOR: LILY BOK-LAN ONG

Als jonge ondernemer, hairstylist, kleurspecialist, make-up artiest, en gepassioneerde educator leeft Lily volgens het motto “Niets is onmogelijk, zolang je er zelf maar in gelooft”. Ze heeft een achtergrond die zich uitstrekt van freelance hairstyling in Utrecht tot backstage werk bij diverse fashion shows en fotoshoots.

Lily is met haar ervaring een expert in het maken van stralende looks voor allerlei gelegenheden en het bieden van hoogstaande educatie aan opkomende creatievelingen. Met haar warme benadering en expertise helpt zij studenten vertrouwen op te bouwen in hun talent!

Lily Ong Educator JDO Academy

EDUCATOR: Chantal van 't hoff

Chantal van ’t Hof is al sinds jonge leeftijd gepassioneerd over haar en make-up. Ze heeft zich ontwikkeld van ervaren kapster tot een vaardige make-up artiest en educator. Haar carrière omvat werk bij vooraanstaande salons, deelname aan fotoshoots en shows. 

Chantal van 't Hoff Educator JDO Academy
Opleidingsmanager JDO Academy

AANSPREEKPUNT: HULYA AYDOS

Hulya is jouw directe contactpersoon bij ons. Ze staat altijd klaar voor studenten, klanten en partners. Naast haar rol als coördinator is ze een getalenteerde fotograaf die prachtige foto’s tijdens onze lessen verzorgt.

PROJECT MANAGER: ROSE BOEREBOOM

Rose is verantwoordelijk voor het managen van onze projecten zoals de Salon trainingen en Masterclasses. Naast JDO Academy is zij ook betrokken bij JDO Management5 en begeleidt ze onze artiesten en fotoshoots.

Keurmerken

Keurmerk CRKBO

Wij zijn trots geregistreerd bij het CRKBO, wat betekent dat we voldoen aan de kwaliteitscode voor zowel opleidingsinstellingen als docenten.

Wij zijn gecertificeerd om opkomend talent te ondersteunen, waarbij onze praktijkopleiders up-to-date blijven met de laatste trends in beroepsonderwijs.

Erkend leerbedrijf

PARTNERS

Authentic Beauty Concept JDO Academy

JDO is deel van de Authentic Beauty Concept salons en oprichter Juliette den Ouden is de Global Advocate van Authentic Beauty Concept. Een duurzaam en vegan haircare & hairstyling brand welke niet is getest op dieren en vrij is van conserveringsmiddelen.

Als ambassadeurs van het grote haarborstelmerk Denman en met een eigen collectie JDO borstels in het assortiment streven we kwaliteit na. Zowel achter de schermen van shoots en shows, maar ook tijdens onze Hairstyling Classes!

Denman JDO Academy
FNV Mooi Partner JDO Academy

Leden van FNV MOOI genieten van voordelen bij JDO Academy, wat onderstreept hoezeer we samenwerken met vakorganisaties.

Als scholingspartner van het UWV helpen wij mensen zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt, waarbij het UWV soms opleidingskosten vergoed.

UWV partner JDO Academy

Awards

Hairdresser of the Year 2022

Best Make-Up Artist Worldwide 2014

1st price International Haircut of the year 2022

goede doelen JDO academy. Hairdressers without borders. Unity for ALBINISM

BIJDRAGEN AAN GOEDE DOELEN MET JDO ACADEMY

Bij JDO Academy geloven we in het leveren van meer dan alleen uitstekend onderwijs. We geloven in het teruggeven aan de gemeenschap en het maken van een positieve impact in de wereld. Daarom doneren we 1% van elk inschrijfgeld aan een van onderstaande liefdadigheidsinstellingen die we steunen.

Hoe kun je verder helpen? Onderstaande goede doelen verwelkomen jouw steun en donaties, waarmee je direct impact kunt maken in de levens van velen. Je kunt je steentje bijdragen en mogelijk een verschil maken in iemands leven door een donatie te doen via de beschikbare links.

UNITY FOR ALBINISM EN ONDERSTEUNENDE PROJECTEN

Onze oprichter, Juliette den Ouden, heeft Unity for Albinism opgericht vanuit een persoonlijke passie om mensen met albinisme te ondersteunen. Deze non-profitorganisatie zet zich in voor verschillende projecten, waarbij de focus ligt op inclusiviteit, empowerment en veiligheid. De stichting richt zich specifiek op Afrika waar deze individuen extreem kwetsbaar zijn.

Ondersteunde projecten omvatten “Savehouse Tanzania”, een opvang voor meer dan 100 kinderen met albinisme, en “Stichting Albinisme in Afrika”, die strijdt tegen huidkanker door zonnebrandcrèmes naar Afrika te verschepen. Jouw bijdrage helpt direct bij het voorzien van essentiële behoeften en bescherming voor deze kwetsbare groepen.

Hairdressers without borders JDO Academy, Goede doelen

HAIRDRESSERS WITHOUT BORDERS

Juliette is sinds 2019 wereldwijde ambassadrice van Hairdressers Without Borders, een organisatie die make-up en kapperstrainingen biedt aan jonge vrouwen in onderontwikkelde landen, zoals India en Nepal. Deze vrouwen hebben vaak te maken met huiselijk geweld of leven in armoede.

Door hen professionele training te bieden in de technische aspecten van het kappersvak, dragen we bij aan de groei van hun zelfvertrouwen en creëren we kansen die hun levens veranderen.

STOELHUUR JDO SALON

Ben jij Kapper of Make-up artiest en opzoek naar een werkplek om jouw klanten te ontvangen in een professionele omgeving? Dan is het modelijk om bij JDO Salon een stoel te huren zodat je je eigen agenda en inkomsten beheerd.

Voor kappers is het mogelijk om hun klanten of klanten van JDO te doen en voor make-up artiesten is het de perfecte plek om bruiden of andere klanten te ontvangen voor hun trial Hair and make-up.

Locatie JDO Academy haar en make-up school
×