skip to Main Content

FOUNDER; JULIETTE DEN OUDEN

Vanuit de behoefte om haar kennis en ervaringen te delen, is Juliette den Ouden (ook bekend als Hairdresser of the Year) in 2015 de JDO Academy gestart. Met ruim 20 jaar ervaring in de nationale en internationale Fashion & Beauty industrie, weet zij precies wat jij nodig hebt om te groeien.
JDO Academy heeft een eigen lesprogramma, ontwikkeld door Juliette vanuit haar eigen visie en ervaring.De liefde en passie die Juliette heeft voor haar vak spreekt voor zich als je met haar samenwerkt. Ze ziet de authentieke eigenschappen en versterkt hiermee je ultieme schoonheid. Zonder ooit het gevoel te hebben dat ze klaar is met leren, blijft Juliette zich ontwikkelen door nieuwe trends te ontwikkelen en nieuwe creatieve concepten te bedenken. Dit kun jij ook leren door middel van een zelf-ontwikkeld trainingsprogramma.

Iedereen met creativiteit en passie is geschikt om Hair & Make-Up Artist te worden. Hierbij spelen een aantal belangrijke factoren een rol, zoals het kennen en beheersen van de basiselementen, het analyseren en ontleden van gebruikte technieken in een bestaande looks, het herkennen van de juiste lijnen en shapes en wat je hiermee kan doen.

De klassen van JDO Academy zijn klein en er is veel ruimte is voor individuele aandacht voor zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling. Dit zorgt ervoor dat iedereen op eigen niveau kan instappen en zijn eigen learning curve heeft.
Binnen JDO Academy zijn er veel opties om je verder te ontwikkelen; naast de opleidingen kun je onder andere ook masterclasses en meerdaagse workshops volgen.

Naast het doorgeven van haar liefde voor het vak via de JDO Academy, is Juliette de ambassadeur van Hairdresser Without Borders. Hiermee worden vrouwen in ontwikkelingslanden opgeleid om hen een betere toekomst te bieden door de vrouwen haar vaardigheden bij te brengen. Dit biedt de vrouwen de kans om te kunnen werken, maar ook het opbouwen van meer zelfvertrouwen speelt een grote rol.
Naast haar werk voor Hairdressers Without Borders pleit Juliette ook voor de schoonheid van vitiligo en albinisme en ontving ze een persprijs voor dit project, dat exposeerde in Miami.

Tijdens haar loopbaan heeft Juliette inmiddels 18 prijzen en meer dan 30 nominaties ontvangen voor haar werk.  Ze staat in de Top 10 van beste make-up artist ter wereld, won de derde plaats bij de Men’s AIPP Hairdressers Worldwide en ontving onlangs de titel Hairdresser of the Year bij de Coiffure Awards.

JDO Academy is onderdeel van de JDO Group. Dit overkoepelende creatieve platform bestaat, naast de Academy, uit de volgende divisies:
– JDO Salon
– JDO Talent Agency
– JDO Management

Doe je een opleiding binnen JDO Academy en wil je verder in de Fashion & Beauty industrie? Dan kan je (na een selectieprocedure) worden toegevoegd aan onze agency.

ONDERSCHEIDINGEN

Figaro Awards 2022

1ste Collection International

IH Awards 2023

Genomineerd International Hairdresser of the year

One shot Hairawards 2022

 1ste Haircut Shot (world wide)

Coiffure Awards 2022

1ste categorie Dames, 1ste categorie  Pers en 2de Heren

AIPP Award 2022

3de Best men worldwide

IH Awards 2022

Genomineerd Hairdresser of the Year world wide

Coiffure Awards 2020-21

Hairdresser of the Year

Coiffure Awards 2020-21

1ste Dames categorie Noord, 2de categorie Heren Noord |  2de categorie Pers

AIPP Award 2019

Genomineerd Best Commercial | Genomineerd Best Men

Oneshot Awards 2019

Top 5 International, Best Men Hairdresser

Coiffure Awards 2019

1ste prijs categorie Heren Noord | 1ste prijs categorie Pers

Coiffure Awards 2018

3de prijs categorie Dames Zuid

AIPP Worldwide 2017

3de prijs Best Men Hairdresser

Coiffure award 2017

1ste prijs Categorie Heren Zuid | 2de prijs Categorie Dames Zuid

Coiffure awards 2016

2de prijs Categorie Dames Zuid

Pearl Event (Darkskin Make-Up Contest):

1ste, 2de & 3de prijs – Leerlingen van JDO Academy

NaHa, North America Hairdressers Award 2016

Nominatie Master Hairstylist of the Year (Visagie) | Nominatie Salon Team Finalist- Ammon Carver Studio (Visagie)

Coiffure Awards 2015

3de prijs Categorie Dames Zuid-Holland | Genomineerd Consumer Award

Coiffure Awards 2014

Genomineerd Avant Garde

Wereldkampioenschappen Visagie 2014

6de prijs (top 10 worldwide)

Make-up Awards 2013

1ste prijs

Coiffure Awards 2013

Genomineerd Dames Zuid-Holland

Make-up Awards 2012

1ste prijs publieksprijs | 2de prijs vakjury

Nederlands Kampioen Visagie 2006

1ste prijs Categorie Catwalk

Brochure aanvraag

Back To Top