Hairstyling opleiding

Met de allround Hairstyling Class van JDO Academy transformeer je jouw hairstyling vaardigheden naar een professioneel niveau.

hairstyling opleidingen van JDO Academy

BESCHRIJVING OPLEIDING

In de snel veranderende wereld van hairstyling tilt de Hairstyling Class van JDO Academy jouw technieken naar een professioneel niveau. Onder begeleiding van actieve industrie-experts verken je de nieuwste trends én de tijdloze technieken die elke topstylist moet beheersen.

Bij JDO draait het om authentieke groei en vakmanschap. In onze compacte klassen krijg je de persoonlijke aandacht die je nodig hebt. Met hands-on sessies en een professionele fotoshoot word je niet alleen theoretisch, maar ook praktisch voorbereid. Of je nu je horizon in de salon wilt verbreden, ambities hebt in de modewereld of als bruidsstyliste, JDO legt de allround basis voor jouw toekomstige succes.

Persoonlijke aandacht door kleine klassen

Certificaat CRBKO geregistreerd

Start van een professioneel portfolio

JDO Netwerk en professionele coaching

wat je leert

Hairstyling opleidingen van JDO Academy
Makeup en hairstyling opleidingen van JDO Academy

INBEGREPEN IN DEZE OPLEIDING

Lesprogramma

Onze opleiding is niet een simpele cursus hairstyling, maar een uitgebreide opleiding welke zorgvuldig is samengesteld voor zowel beginnende hairstylisten als ervaren professionals die hun vaardigheden willen verfijnen en uitbreiden. Tijdens deze opleiding verdiep je in 8 intensieve bijeenkomsten je in een breed scala aan onderwerpen, van basisgereedschap en technieken tot het voorbereiden op praktische sessies en het werken met extensions en bruidskapsels.

Makeup en hairstyling opleidingen van JDO Academy

PROFESSIONELE EINDSHOOT

Een uniek onderdeel van de opleiding is de professionele fotoshoot. Aan het einde van de cursus krijg je namelijk de kans om je geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen onder het oog van een professionele fotograaf en met een professioneel model.

Deze ervaring, gecombineerd met het bezit van professionele foto’s, is niet alleen een boost voor je zelfvertrouwen, maar ook een krachtige start van een tastbaar portfolio. Zo kun je potentiële klanten en werkgevers direct jouw expertise en creativiteit tonen.

Makeup en hairstyling opleidingen van JDO Academy

STARTDATA VAN DE hairstyling opleiding

Met slechts twee exclusieve startmomenten per jaar in het voor- en naseizoen bieden we een unieke en kwalitatief hoogstaande leerervaring, waarbij persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding centraal staan. Reserveer daarom tijdig jouw plek en zet een stap richting een toekomst als professionele hairstylist.

19
mei
2024
zondag
Beschikbaar
Overdag + Avond
11:00
17:00
26
mei
2024
zondag
Start als 19 mei vol is
Overdag + Avond
11:00
17:00
10
november
2024
zondag
Beschikbaar
Overdag + Avond
11:00
17:00
17
november
2024
zondag
Start als 10 nov vol is
Overdag + Avond
11:00
17:00

WAT ONZE STUDENTEN ZEGGEN

Jdo academy make-up en hairstyling school
Jdo academy make-up en hairstyling school
Jdo academy make-up en hairstyling school
juliette den ouden Make-up en hairstyling opleidingen van JDO Academy

Coaching

Bij de JDO Academy beschouwen we hairstyling niet enkel als een vaardigheid, maar als een expressie van jouw persoonlijkheid en stijl. Tijdens jouw ontwikkeling als stylist kom je onvermijdelijk uitdagingen tegen; daarom is onze begeleiding individueel en doelgericht.

Onze docenten zijn erop getraind om verder te kijken dan enkel je techniek. Ze ondersteunen je in het herkennen en versterken van jouw persoonlijke groei. Mocht je extra ondersteuning nodig hebben, dan staat onze in-house coach klaar om samen met jou een route te bepalen die zowel professionele als persoonlijke groei bevordert.

JOUW TOEKOMST NA JDO

Bij de afronding van je opleiding bij JDO Academy wordt je klaargestoomd om te schitteren in de wereld van hairstyling. Je zult niet alleen een erkend certificaat ontvangen en een professioneel portfolio hebben samengesteld, maar ook profiteren van ons uitgebreid netwerk en talrijke kansen in de branche.

Heb je de passie en de flair om het verschil te maken? Na een zorgvuldige selectie kun je de mogelijkheid krijgen om lid te worden van ons JDO Talent Agency. Daarnaast faciliteren we ook stages in toonaangevende salons en streven we ernaar je te koppelen aan topfuncties, zoals hairstylist voor exclusieve merken of backstage professional bij modeshows.

Make-up en hairstyling opleidingen van JDO Academy

Kosten

De totale opleidingskosten voor de Hairstyling Class bedragen € 2.855. Het bedrag bestaat uit €2.700 lesgeld, dat als educatieve instelling BTW-vrij is, en uit €155 voor een professioneel model wat wel inclusief btw is en daarom apart wordt gefactureerd.

Bij inschrijving vragen we een aanbetaling van €199 als inschrijfkosten, deze wordt later verrekend met het resterende lesgeld van €2.501.

Kies je voor het aanschaffen van het aanbevolen JDO Hairstyling Pakket, zie hieronder, dan worden deze kosten eveneens apart gefactureerd inclusief btw.

Betaalmogelijkheden van het lesgeld

 • Bij betaling in één keer ontvang je 5% korting op het lesgeld van €2.700.
 • Gespreide betaling in 4 termijnen van €675 per termijn via automatische incasso, deze start direct bij inschrijving.
 • Gespreide betaling in 12 termijnen van € 225,- per termijn via automatische incasso, deze start direct bij inschrijving.


Voor meer details over betalingsmogelijkheden en onze voorwaarden, verwijzen we je graag naar onze algemene voorwaarden.

Duo korting

Wanneer je beide opleidingen, de Make-up Artist Class en de Hairstyling Class, tezamen binnen 12 maanden volgt, ontvang je €350,- korting op je tweede opleiding.

MATERIAAL

Een goed begin is het halve werk! Voor de aspirant-hairstylisten presenteren we het exclusieve JDO Hairstyling Pakket.

Het zorgvuldig samengestelde pakket biedt een brede selectie aan tools en producten: van oefenhoofden, standaarden en diverse borstels en kammen tot geavanceerde stylingapparaten zoals krultangen en föhns. Daarnaast is er een assortiment aan stylingproducten zoals saltspray, haarlak en dry shampoo om elke creatie te perfectioneren.

Voor slechts €1110,- incl. btw beschik je over alle essentiële materialen die een startende hairstylist nodig heeft. Studenten hebben uiteraard ook de vrijheid om zelfstandig hun materialen in te kopen. Kies bij het inschrijven de gewenste keuze.

hairstyling opleidingen van JDO Academy
hairstyling opleidingen van JDO Academy

MODELLEN

Tijdens de lessen en thuisoefeningen gebruik je een oefenhoofd, inbegrepen in ons JDO Hairstyling pakket of deze neem je zelf mee. Ben je al een zeer ervaren haarstylist? Overleg met ons over de mogelijkheid om een eigen model mee te nemen.

Voor de afsluitende eindshoot zorgt JDO Academy voor een professioneel model welke bij de totale opleidingskosten zit inbegrepen. Hierdoor zorgen we voor een representatieve foto in je portfolio, wat de kans op publicatie van je werk vergroot.

WE LEREN JE GRAAG KENNEN

We zijn benieuwd naar jouw behoeftes en interesse in de hairstyling industrie. We maken graag kennis om al je vragen te beantwoorden of meer te vertellen over onze mogelijkheden.

Kom langs bij een van onze avonden of plan een online afspraak in om kennis te maken!

Locatie JDO Academy haar en make-up school

STOELHUUR JDO SALON

Na het afronden van je opleiding bij JDO Academy, bieden we de unieke kans om een stoel te huren bij JDO Salon. Zo kun je in een professionele omgeving jouw klanten bedienen, je eigen agenda beheren en je carrière als kapper of hairstylist verder uitbouwen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe werkt het inschrijven?

Het inschrijfproces voor onze opleidingen en cursussen is gestroomlijnd om het zo eenvoudig en duidelijk mogelijk voor je te maken.    Hieronder vind je een gedetailleerd stappenplan over hoe je je kunt inschrijven voor de ‘Make-up Artist Class’ en ‘Hairstyling Class’ en wat je kunt verwachten nadat je je hebt aangemeld.    Voor andere cursussen en trainingen, zoals de Privé Training, Visagie voor Kappers, en Salontraining, is de inschrijfprocedure vaak handmatig. Het team van JDO Academy zal je bijstaan met persoonlijke assistentie gedurende je inschrijving en voorbereiding.  

Stap 1: Inschrijving

 • Kies je gewenste opleiding of cursus en vul het inschrijfformulier in.
 • Na inschrijving ontvang je een bevestiging van je aanmelding via e-mail.

 

Stap 2: Betalingsprocedure

 • Je ontvangt een factuur voor het inschrijfgeld, pakketkosten, en lesgeld.
 • Kies je betalingswijze: betaal in één keer of kies voor een termijnbetaling.
  • Bij een eenmalige betaling voldoe je het totale bedrag in één keer.
  • Kies je voor termijnbetaling? Dan wordt het bedrag automatisch en periodiek afgeschreven via automatische incasso.

 

Stap 3: Voorbereiding op de Start

Je krijgt alle benodigde informatie toegestuurd via e-mail, inclusief het lesprogramma en overige relevante details om je studie bij JDO Academy succesvol te starten.

 • Lang haar oefenhoofd
  Driepoot Standaard voor Oefenhoofd

 • Punt kam

 • Denman Borstel

 • Padle brush

 • Maison en pearson borstel

 • Kam

 • Krultang met klep
  Krultrang met 5 verschillende opzet stukken

 • Fohn met diffuser

 • Ronde fohn borstels 2 Verschillende maten

 • Ooievaarsclips

 • boucle clips

 • Beugel elastiekjes

 • U spelden klein

 • U spelden groot

 • Schuifspelden blond kort

 • Schuifspelden Bruin kort

Producten

 • Saltspray

 • Haarlak

 • Powder

 • Serum

 • Mouse

 • Gel/ wax

Dryshampoo

JDO Academy bevindt zich in Amsterdam op onderstaande adres:

JDO Academy
August Allebéplein 1076
1076 AC Amsterdam

Voor de deur is het op zondag en iedere dag na 19.00 uur gratis parkeren.

TIP: Voer ‘JDO Academy’ in op Google Maps, dan kom je op de juiste plek voor de deur uit in plaats van op het plein. Geef dit ook door aan je modellen.

Wij hanteren geen huiswerk voor de Hairstyling Class, maar adviseren wel om het geleerde thuis te oefenen.

Nee, als je een hairstyling training of opleiding volgt, oefen je doorgaans op een oefenhoofd. Ben je al een ervaren hairstylist? Dan is het meenemen van een model toegestaan, maar overleg graag eerst met ons.

Helaas is het niet mogelijk om studiefinanciering aan te vragen, omdat JDO Academy een particulier opleidingsinstituut is.

Bij JDO Academy ben je verzekerd van kwaliteit en een hoog niveau. Na afronding ontvang je daarom ons eigen JDO certificaat, waar we bewust voor hebben gekozen in plaats van een branchediploma. We zijn namelijk trots op ons CRBKO-registratie en het feit dat 95% van onze studenten slaagt. Bij afronding wordt deze uitgereikt als erkenning van jouw prestaties en vakmanschap.

Bij JDO Academy staan we voor kwaliteit en consistentie in onze opleidingen. De lesmaterialen zijn niet inbegrepen bij de kosten. Hoewel je niet verplicht bent om met onze producten te werken, raden we je aan om onze zorgvuldig samengestelde pakketten aan te schaffen. Dit garandeert niet alleen een hoge standaard tijdens de opleiding, maar zorgt er ook voor dat we alle studenten gelijkwaardig kunnen beoordelen. Mocht je slechts een gedeelte van het startpakket nodig hebben, dan is het mogelijk om producten afzonderlijk te bestellen.

Wanneer je een les mist dan kun je deze in een ander seizoen inhalen in overleg met onze coördinator.
×