Allround make-up opleiding

Laat je creativiteit stralen en word een professional in de make-up en beauty industrie met de opleiding Make-up Artist Class van JDO Academy.
Jdo academy make-up en hairstyling school

BESCHRIJVING OPLEIDING

De make-up artist opleiding wordt verzorgd door ervaren, geregistreerde professionals, actief in de beauty- en fashionindustrie en opgeleid door internationale make-up artist Juliette den Ouden. Onze educators delen hun uitgebreide ervaring om je optimaal voor te bereiden op een veelzijdige carrière.

Met onze focus op persoonlijke ontwikkeling houden we de klassen bewust klein en onder begeleiding van twee docenten. Hierdoor krijg je als student individuele aandacht en na afronding ben je breed inzetbaar in zowel commerciële als fashion-gerelateerde projecten en als bruidsstylist.

Persoonlijke aandacht door kleine klassen

Certificaat CRBKO geregistreerd

2 professionele foto’s in je portfolio

JDO Netwerk en professionele coaching

wat je leert

Make-up opleidingen van JDO Academy
Make-up opleidingen van JDO Academy2657-min

INBEGREPEN IN DEZE OPLEIDING

LESPROGRAMMA VAN DE MAKE-UP OPLEIDING

Onze Make-up Artist Class is speciaal ontworpen voor zowel beginners die make-up artist willen worden als ervaren professionals die hun vaardigheden naar een hoger niveau willen tillen. In 16 lessen duik je diep in een scala aan onderwerpen, van basistechnieken en kleurenleer tot het voorbereiden op fotoshoots en het maken van moodboards.
Make-up opleidingen van JDO Academy

PROFESSIONELE EINDSHOOT

Een professionele fotoshoot is de ultieme afronding van je opleiding. Samen met gerenommeerde fotografen uit de fashion- en beautywereld en professionele modellen krijg je de kans om het beste in jezelf naar boven te halen.

Deze ervaring én een professionele foto voor je portfolio zorgen voor een krachtige start in de wereld van beauty & fashion.

Make-up opleidingen van JDO Academy

STARTDATA VAN DE MAKE-UP OPLEIDING

Met slechts twee exclusieve startmomenten per jaar in het voor- en naseizoen, biedt de Make-up Artist Class bij JDO Academy een unieke en kwalitatief hoogstaande leerervaring, waarbij persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding centraal staan. Reserveer daarom tijdig jouw plek en zet een stap richting een toekomst als professionele make-up artist.
01
oktober
2024
dinsdag
Beschikbaar
Avond
18:00
22:00
02
oktober
2024
woensdag
Beschikbaar
Avond
18:00
22:00
06
oktober
2024
zondag
Beschikbaar
Overdag
10:00
22:00
25
maart
2025
dinsdag
Beschikbaar
Avond
18:00
22:00
26
maart
2025
woensdag
Beschikbaar
Avond
18:00
18:00

WAT ONZE STUDENTEN ZEGGEN

Jdo academy make-up en hairstyling school
Jdo academy make-up en hairstyling school
Jdo academy make-up en hairstyling school
juliette den ouden Make-up en hairstyling opleidingen van JDO Academy

Coaching

Bij ons leer je niet alleen alles over visagie, maar helpen we je ook groeien als persoon en artiest. Het leren van nieuwe skills gaat soms gepaard met uitdagingen en wij zijn er om je daarbij te ondersteunen, zodat je zelfverzekerd jouw talent ontwikkelt.

Onze educators hebben ook een coaching achtergrond en helpen je te herkennen waar je behoeftes liggen, om zo onzekerheden weg te nemen en persoonlijke groei te stimuleren. Heb je extra hulp nodig? We hebben een professionele in-house coach beschikbaar om samen met jou te kijken naar een plan dat jou persoonlijk en professioneel laat bloeien.

JOUW TOEKOMST NA JDO

Na je opleiding bij de JDO Academy openen we samen de deuren naar een professionele carrière in de beautywereld. Naast het behalen van je erkend certificaat en het opbouwen van een indrukwekkend portfolio, bieden we een stevig vangnet en volop doorgroeimogelijkheden.

Beschik je over een natuurlijk talent en een drive om in je carrière te investeren? Dan kun je na een selectieprocedure de kans krijgen om je bij het JDO Talent Agency aan te sluiten. Bovendien faciliteren we stages en hebben we de intentie om je te begeleiden naar posities als beautyconsulent bij gerenommeerde merken zoals MAC Cosmetics, Bobbi Brown, en Chanel.

Make-up en hairstyling opleidingen van JDO Academy

Kosten

De totale opleidingskosten voor de Make-up Artist Class bedragen € 3.510. Het bedrag bestaat uit €3.200 lesgeld, dat als educatieve instelling BTW-vrij is, en uit €310 voor de professionele modellen wat wel inclusief btw is en daarom apart wordt gefactureerd. 

Bij inschrijving vragen we een aanbetaling van €199 als inschrijfkosten, deze wordt later verrekend met het resterende lesgeld van €3.001. 

Kies je voor het aanschaffen van het aanbevolen JDO Make-Up Pakket, zie hieronder, dan worden deze kosten eveneens apart gefactureerd inclusief btw.

Betaalmogelijkheden

 • Bij betaling in één keer ontvang je 5% korting op het lesgeld.
 • Gespreide betaling in 4 termijnen van €750 per termijn via automatische incasso, deze start direct bij inschrijving.
 • Gespreide betaling in 12 termijnen van € 295,- per termijn via automatische incasso, deze start direct bij inschrijving.

Voor meer details over betalingsmogelijkheden en onze voorwaarden, verwijzen we je graag naar onze algemene voorwaarden.

Duo korting

Wanneer je beide opleidingen zoals Hairstyling Class & Make-up Artist Class binnen 12 maanden volgt, ontvang je €350,- korting
op je tweede opleiding.

MATERIAAL

Een goed begin is het halve werk! Voor studenten die zich willen
onderdompelen in de wereld van make-up bieden we het
exclusieve JDO Make-up Pakket aan.


Het pakket is zorgvuldig samengesteld met een diversiteit aan
essentiële producten, variërend van poeders en penselen van JDO
tot foundations van Mac Cosmetics. Ook bevat het set handige
tools van Backstage en een onmisbaar lesboek van VISAVI.


Voor een totaalbedrag van €995,- incl. btw biedt dit pakket alles
wat een aanstormend make-up artiest nodig heeft. Uiteraard staat
het studenten ook vrij om de materialen zelfstandig in te kopen.

Make-up opleidingen van JDO Academy2657-min
Make-up en hairstyling opleidingen van JDO Academy

MODELLEN

Je dient zelf tijdig te zorgen voor modellen om op te oefenen tijdens de les. Vraag vrienden en familie om je heen of bekijk onze veelgestelde vragen voor meer tips.

Voor de mannenshoot én de afsluitende shoot zorgt JDO Academy voor een professioneel model welke bij de totale opleidingskosten zit inbegrepen. Hierdoor zorgen we voor representatieve foto’s in je portfolio, wat de kans op publicatie van je werk vergroot.

WE LEREN JE GRAAG KENNEN

We zijn benieuwd naar jouw behoeftes en interesse in de beauty- en fashion industry. We maken graag kennis om al je vragen te beantwoorden of meer te vertellen over onze mogelijkheden.

Kom langs bij een van onze avonden of plan een online afspraak in om kennis te maken!

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe werkt het inschrijven?

De inschrijfprocedure voor deze cursus werkt handmatig. Het team van JDO Academy zal je bijstaan met persoonlijke assistentie gedurende je inschrijving en voorbereiding.

 

Stap 1: Inschrijving via het inschrijfformulier

 • Kies je gewenste cursus en vul het inschrijfformulier in.
 • Na inschrijving ontvang je een bevestiging van je aanmelding via e-mail.

 

Stap 2: Betalingsprocedure

 • Je ontvangt een factuur voor het lesgeld.
 • Kies je betalingswijze: betaal in één keer of kies voor een termijnbetaling.

 

Stap 3: Voorbereiding op de Start
Je krijgt alle benodigde informatie toegestuurd via e-mail, inclusief het lesprogramma en overige relevante details om je studie bij JDO Academy succesvol te starten.

JDO Producten

 • Poeder
 • Poederdons
 • Spons
 • Penselen 16X
 • Penselen holder
 • Cream based pallet 2X (Lipstick, creamblush etc)
 • Koffer

 

Mac Cosmetics

 • Foundations
 • Concealers
 • Eyeliner

NYX

Oogschaduw pallet

 

PUNE

 • Powder Blushes
 • Highlight & Shape

 

Backstage

 • Pincet rvs
 • Wimpers
 • Wimper lijm
 • Puntenslijper
 • Pencil creamy kohl black
 • Pencil creamy kohl brown
 • Pencil creamy kohl white
 • Wimper krultang
 • Eyebrow pencil Brown
 • Eyebrow pencil Blond
 • Mascara
 • Penselen reiniger

 

VISAVI

Lesboek

JDO Academy bevindt zich in Amsterdam op onderstaande adres:

JDO Academy
August Allebéplein 1076
1076 AC Amsterdam

Voor de deur is het op zondag en iedere dag na 19.00 uur gratis parkeren.

TIP: Voer ‘JDO Academy’ in op Google Maps, dan kom je op de juiste plek voor de deur uit in plaats van op het plein. Geef dit ook door aan je modellen.

Ja, als je je inschrijft voor een make-up cursus of opleiding bij JDO Academy, is het belangrijk dat je bij elke les een model meebrengt om op te oefenen. Echter, voor fotoshoots zorgen wij voor een professioneel model, hiervoor worden apart kosten gerekend die we specificeren op de factuur. Bovendien is het essentieel dat je voor je huiswerk ook thuis op modellen oefent.

 • Directe omgeving: we raden aan om eerst je directe omgeving te vragen, denk aan familie, vrienden of buren. Wellicht kennen zij ook nog iemand die het ook leuk vind om voor je model te staan.

 • Social media post: uiteraard kan je ook jouw eigen social media inzetten door een post met een oproep te delen. Wat hierin kan helpen is om @jdo-academy in je oproep te taggen zodat wij deze ook op ons kanaal kunnen delen (let wel: dit kan alleen als je een openbaar profiel hebt).

 • Oproep in Facebook groepen: er zijn op Facebook ook groepen waarin je oproepen kunt plaatsen dat je een model zoekt om op te oefenen. Er wordt hierin vaak een vergoeding verwacht, maar dit hoeft niet. Wees duidelijk in je communicatie hierin.

 • Mensen aanspreken: een andere wellicht wat meer uitdagende optie is om mensen op straat of onderweg gewoonweg te benaderen, maar we begrijpen dat dit wel een drempel kan zijn.

Helaas is het niet mogelijk om studiefinanciering aan te vragen, omdat JDO Academy een particulier opleidingsinstituut is.

Bij JDO Academy staan we voor kwaliteit en consistentie in onze opleidingen. De lesmaterialen zijn niet inbegrepen bij de cursus- of opleidingskosten. Hoewel je niet verplicht bent om met onze producten te werken, raden we je aan om onze zorgvuldig samengestelde pakketten aan te schaffen. Dit garandeert niet alleen een hoge standaard tijdens de opleiding, maar zorgt er ook voor dat we alle studenten gelijkwaardig kunnen beoordelen. Mocht je slechts een gedeelte van het startpakket nodig hebben, dan is het mogelijk om producten afzonderlijk te bestellen.

Wanneer je een les mist dan kun je deze in een ander seizoen inhalen in overleg met onze coördinator.
Wij hanteren geen huiswerk voor de Basic Make-up Class, maar adviseren wel om het geleerde thuis te oefenen.

Bij JDO Academy ben je verzekerd van kwaliteit en een hoog niveau. Na afronding van je opleiding ontvang je daarom ons eigen JDO certificaat, waar we bewust voor hebben gekozen in plaats van een branchediploma. We zijn namelijk trots op ons CRBKO-registratie en het feit dat 95% van onze studenten slaagt. Bij afronding van een opleiding of cursus wordt dit certificaat uitgereikt als erkenning van jouw prestaties en vakmanschap.

×